Avioane militare israeliene au survolat sudul Libanului, într-un avertisment adresat Hezbollah

  • Avioane militare israeliene au survolat sudul Libanului şi oraşul Beirut, într-un avertisment adresat mişcării Hezbollah
  • Times of Israel: Avioane israeliene de tip F-35 au efectuat mai multe zboruri deasupra Libanului în cursul zilei de luni
  • Zborurile au rolul de a transmite un avertisment organizaţiei şiite Hezbollah, susţinută de Iran
1042 afișări
Imaginea articolului Avioane militare israeliene au survolat sudul Libanului, într-un avertisment adresat Hezbollah

Avioane militare israeliene au survolat, la joasă altitudine, sudul Libanului şi oraşul Beirut, zone în care este activă organizaţia islamistă şiită Hezbollah, susţinută de Iran.

Potrivit cotidianului Times of Israel, avioane israeliene multirol de tip F-35 au efectuat mai multe zboruri deasupra Libanului în cursul zilei de luni. Dat fiind că este vorba de avioane invizibile pe radar, decizia de a zbura la joasă altitudine, pentru a fi observate, are rolul de a transmite un avertisment organizaţiei Hezbollah despre superioritatea militară israeliană.

Armata israeliană a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Un reporter libanez, Ali Choeib, de la postul tv Al-Manar, afiliat mişcării Hezbollah, a difuzat în spaţiul online imagini cu avioanele israeliene, identificate în mod incorect ca fiind F-15. Potrivit, cotidianului Times of Israel, avioanele filmate sunt în mod clar de tip F-35. Conform reporterului libanez, avioanele au survolat de mai multe ori sudul Libanului în cursul zilei de luni şi au ajuns până la Beirut.

Libanul a acuzat de mai multe ori Israelul de încălcarea spaţiului aerian.

În ultimul an, Israelul a intensificat raidurile aeriene în Siria, prin încălcarea spaţiului aerian libanez. Israelul atacă frecvent poziţii militare iraniene din Siria sau transporturi de armament destinate mişcării islamiste şiite Hezbollah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici