Avioane Rafale de la bordul Charles De Gaulle au distrus un centru de comandament SI în Irak

Avioane franceze de război au distrus un centru de comandament al Statul Islamic (SI) la Tal Afar, la aproximativ 45 de kilometri vest de oraşul irakian Mosul, a anunţat marţi un oficial francez, relatează Reuters în pagina electronică.

4838 afișări
Imaginea articolului Avioane Rafale de la bordul Charles De Gaulle au distrus un centru de comandament SI în Irak

Avioane Rafale de la bordul Charles De Gaulle au distrus un centru de comandament SI în Irak

"Am lovit un centru de comandament al Statului Islamic la Tal Afar", a declarat oficialul citat în timpul vizitei preşedintelui Francois Hollande în Statele Unite, în cadrul căreia s-a întâlnit cu omologul său american Barack Obama, la Washington.

"Ţinta a fost distrusă", a precizat acesta.

Avioanele de vânătoare de tip Rafale au decolat de la bordul portavionului Charles De Gaulle, mobilizat în estul Mediteranei, a precizat oficialul.

Potrivit AFP, Statul Major francez a precizat, la Paris, că acest atac aerian a fost efectuat împreună cu Forţele aeriene americane (US Airforce).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici