Avioanele de vânătoare britanice au interceptat două avioane de luptă ruseşti desupra Mării Negre

Avioanele de vânătoare britanice Typhoon, staţionate în România, au decolat miercuri dimineaţă după ce au interceptat două avioane de luptă ruseşti Su-30 Flanker deasupra Mării Negre, au informat Forţele Aeriene Regale britanice pe pagina sa oficială de Facebook.

2679 afișări
Imaginea articolului Avioanele de vânătoare britanice au interceptat două avioane de luptă ruseşti desupra Mării Negre

Avioanele de vânătoare britanice au interceptat două avioane de luptă ruseşti desupra Mării Negre

Activitatea celor două avioane de luptă ruseşti a fost interceptată şi monitorizată de două avioane Typhoon ce aparţin Forţelor Aeriene Regale britanice (RAF).

Avioanele de vânătoare RAF operează în conformitate cu misiunea NATO de supraveghere aeriană (EAP), în cadrul căreia Forţelor Aeriene Regale britanice acţionează pentru a descuraja orice agresiune venită din partea Rusiei, reasigurând România şi restul aliaţilor NATO de angajamentul Marii Britanii privind apărarea colectivă, se mai arată în postare.

Săptămâna trecută, avioane de vânătoare britanice de tip Eurofighter Typhoon au fost trimise de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu "ca reacţie la prezenţa a şase bombardiere de tip Suhoi Su-24 Fencer care zburau în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici