Avioanele F-16 daneze au efectuat primele lor bombardamente în Libia, în ultimele 24 de ore

Avioanele F-16 daneze au efectuat primele lor misiuni de bombardament în Libia, în ultimele 24 de ore, a anunţat miercuri Statul Major al Forţelor aeriene din Danemarca.

88 afișări
Imaginea articolului Avioanele F-16 daneze au efectuat primele lor bombardamente în Libia, în ultimele 24 de ore

Avioanele F-16 daneze au efectuat primele lor bombardamente în Libia, în ultimele 24 de ore (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În cursul ultimelor 24 de ore, (avioanele) F-16 daneze au lansat pentru prima dată bombe de precizie asupra unor obiective din Libia", a precizat Statul Major într-un comunicat.

Acesta adaugă că aparatele daneze au efectuat 11 misiuni aer-sol şi o misiune aer-aer începând de duminică.

Copenhaga a dezminţit marţi, calificându-le drept "propagandă", acuzaţiile libiene potrivit cărora avioanele de vânătoare F-16 daneze au efectuat bombardamente asupra Tripoli încă de duminică.

Danemarca participă la forţele coaliţiei cu şase avioane F-16, dintre care două de rezervă, şi cu un avion de transport, sosite sâmbătă la baza italiană Sigonella din Sicilia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici