Avion de pasageri prăbuşit în Rusia: 44 de persoane au murit. La bord se afla echipa de hochei Lokomotiv Iaroslav

Un avion de linie Yakovlev 42 (Yak-42), în care se afla echipa rusă de hochei pe gheaţă Lokomotiv Iaroslav, s-a prăbuşit, miercuri, în apropierea aeroportului Iaroslavl, provocând moartea a 44 dintre cele 45 de persoane aflate la bord, au anunţat agenţiile Interfax şi Ria Novosti.

3530 afișări
Imaginea articolului Avion de pasageri prăbuşit în Rusia: 44 de persoane au murit. La bord se afla echipa de hochei Lokomotiv Iaroslav

Avion de pasageri prăbuşit în Rusia: 44 de persoane au murit. La bord se afla echipa de hochei Lokomotiv Iaroslav (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Potrivit datelor furnizate, la bord erau 45 de persoane, 37 de pasageri şi opt membri ai echipajului. În urma accidentului, 44 de persoane au decedat, una a supravieţuit", a declarat, pentru Ria Novosti, o sursă din cadrul poliţiei.

Iniţial, după anunţul accidentului, au apărut informaţii că la bordul avionului se aflau 37 de pasageri şi că 36 au decedat în urma prăbuşirii. "La bord erau probabil 37 de persoane, iar 36 au murit, inclusiv patru membri ai echipajului. O persoană este rănită", a declarat Elena Smirnih, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

"Avionul de tip Yak-42 s-a prăbuşit la doi kilometri de aeroportul Tulocina din Iaroslavl", a declarat un alt purtător de cuvânt al instituţiei.

Lokomotiv Iaroslav evoluează în Kontinental Hockey League, o competiţie care reuneşte 20 de echipe din Rusia, şi câte una din Slovacia, Letonia, Kazakhstan şi Belarus.

Lokomotiv Iaroslav, club înfiinţat în 1949, a câştigat campionatul Rusiei de trei ori (1997, 2002, 2003), competiţie care nu mai este organizată începând din 2008, când a fost înfiinţată Kontinental Hockey League.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici