Avion militar turc, vizat de tiruri antiaeriene în timp ce paraşuta ajutoare în Libia

Un avion turc de transport militar a fost vizat sâmbătă de tiruri ale apărării antiaeriene deasupra Libiei, în timp ce paraşuta ajutoare umanitare în această ţară, relatează luni agenţia de presă semioficială Anatolia.

501 afișări
Imaginea articolului Avion militar turc, vizat de tiruri antiaeriene în timp ce paraşuta ajutoare în Libia

Avion militar turc, vizat de tiruri antiaeriene în timp ce paraşuta ajutoare în Libia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Două avioane turceşti de tip C-130 au paraşutat sâmbătă 22 de tone de pachete umanitare în zona oraşului libian Bani Walid, ai cărui locuitori au nevoie de ajutor urgent. Unul dintre aceste aparate a fost vizat de tiruri de origine necunoscută, a precizat un jurnalist al agenţiei, care se afla la bordul avionului.

Piloţii au efectuat manevre de urgenţă pentru a scăpa de tiruri, care în final nu au atins aparatul de zbor. Aeronava a revenit ulterior, fără probleme, la baza sa din Turcia, după o escală la Benghazi (est) pentru a constata eventuale pagube, a adăugat agenţia.

Autorităţile turce le-au transmis oficialilor din cadrul Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT) coordonatele geografice ale locului în care s-a produs incidentul, pentru a stabili dacă tirurile proveneau de la trupele loiale colonelului Muammar Kadhafi sau de la combatanţii CNT, a precizat la rândul său cotidianul turc Hurriyet.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a efectuat un turneu în ţările "Primăverii arabe" săptămâna trecută şi a mers la Tripoli vineri, unde s-a întâlnit cu liderii CNT.

Lupte violente au avut loc sâmbătă şi duminică între forţele noilor autorităţi libiene şi susţinătorii liderului înlăturat de la putere, Muammar Kadhafi, la Bani Walid, unul dintre ultimele bastioane ale combatanţilor loiali fostului regim libian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici