Avionul cu rămăşite ale unor victime ale prăbuşirii MH17 la bord a sosit în Malaysia

Avionul închiriat pentru a transporta 20 de sicrie cu rămăşiţe ale victimelor malaysiene ale prăbuşirii zborului MH17 aparţinând companiei Malaysia Airlines în Ucraina a sosit vineri la Kuala Lumpur din direcţia Amsterdam.

387 afișări
Imaginea articolului Avionul cu rămăşite ale unor victime ale prăbuşirii MH17 la bord a sosit în Malaysia

Avionul cu rămăşite ale unor victime ale prăbuşirii MH17 la bord a sosit în Malaysia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul, care a asigurat un zbor special, a aterizat cu puţin timp înainte de ora locală 10.00 (05.00, ora României). O zi de doliu naţional a fost decretată cu această ocazie.

Vicepremierul Muhyiddin Yassin a anunţat săptămâna trecută că sicriele vor fi primite de regele Malaysiei, premierul ţării şi alţi demnitari.

Zborul MH17 Amsterdam-Kuala Lumpur a fost doborât la 17 iulie în timp ce survola estul Ucrainei, o zonă unde au loc confruntări între armata ucraineană şi forţele insurgente separatiste. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit.

Printre persoanele de la bord se aflau 193 de olandezi şi 43 de malaysieni, dintre care 15 membri ai echipajului.

În urma acestei catastrofe, peste 220 de sicrie conţinând rămăşiţele unora dintre victime au fost transportate spre Olanda cu scopul de a fi identificate.

Douăzeci şi opt de victime malaysiene au fost identificate în Olanda, ţară însărcinată cu efectuarea acestei operaţiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici