Avionul de pasageri prăbuşit în Iran a fost lovit de două rachete. Aeronava a fost lovită de două ori în 23 de secunde | VIDEO

Avionul de pasageri ucrainean prăbuşit în Iran pe 8 ianuarie a fost lovit de două rachete, conform unei noi înregistrări video difuzate de cotidianul The New York Times.

9112 afișări
Imaginea articolului Avionul de pasageri prăbuşit în Iran a fost lovit de două rachete. Aeronava a fost lovită de două ori în 23 de secunde | VIDEO

Avionul de pasageri prăbuşit în Iran a fost lovit de două rachete. Aeronova a fost lovită de două ori în 23 de secunde | VIDEO

"Cotidianul The New York Times a verificat imaginile surprinse de un sistem video de monitorizare care arată, pentru prima dată, că două rachete au lovit avionul care efectua Cursa 752 a companiei Ukraine International Airlines pe 8 ianuarie. Rachetele au fost lansate dintr-un punct situat la 13 kilometri de avion", transmite publicaţia americană.

A doua rachetă a lovit avionul la 23 de secunde după impactul primei rachete. Avionul nu s-a prăbuşit imediat. Piloţii au încercat să revină pe aeroport, dar aeronava a explodat şi s-a prăbuşit în zona Khalaj Abad, situată în apropiere de Teheran. Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit.

Autorităţile iraniene au recunoscut că avionul a fost doborât din greşeală. Zeci de persoane au fost arestate în cadrul investigaţiei.

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a transmis marţi că la originea tragediei se află acţiunile SUA.

"Statele Unite au generat acest incident", a declarat Hassan Rouhani, citat de agenţia de presă Tasnim şi de postul CBS.

Evaluarea Pentagonului este că atacul a fost accidental, în contextul în care artileria antiaeriană iraniană era activă de teama unei riposte a Statelor Unite la atacurile cu rachete asupra bazelor militare din Irak. Iranul atacase baze din Irak în care sunt staţionaţi militari americani după ce armata SUA l-a asasinat la Bagdad pe generalul iranian Qassem Soleimani.

O unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iran,
avion,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici