Avionul malaysian prăbuşit în Ucraina a fost doborât cu o versiune veche a sistemului Buk - expert

Producătorul rus al rachetelor sol-aer Buk afirmă că Zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines, prăbuşit în estul Ucrainei, a fost doborât cu o versiune mai veche a sistemului antiaerian, informează Radio Free Europe / Radio Liberty.

752 afișări
Imaginea articolului Avionul malaysian prăbuşit în Ucraina a fost doborât cu o versiune veche a sistemului Buk - expert

Avionul malaysian prăbuşit în Ucraina a fost doborât cu o versiune veche a sistemului Buk - expert (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

Mihail Malişevski, consilier al companiei de stat Almaz-Antei, a prezentat marţi concluziile anchetei interne.

Malişevski susţine că avionul malaysian a fost doborât cu o versiune mai veche a sistemului de rachete, o versiune care nu mai este utilizată de armata rusă.

Malişevski afirmă că ancheta a fost făcută pe baza imaginilor resturilor fuselajului avionului.

Aeronava companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit în vara anului 2014, în estul Ucrainei, provocând moartea a 298 de pasageri şi membri ai echipajului.

Ucraina şi Occidentul acuză că avionul a fost doborât un un sistem antiaerian rus folosit de militari ruşi sau de separatişti din estul Ucrainei. Rusia atribuie atacul unui avion militar ucrainean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici