Avionul prăbuşit în largul Libanului a ignorat ultimele instrucţiuni ale turnului de control

Pilotul avionului Ethiopian Airlines care s-a prăbuşit luni în largul Libanului, având la bord 90 de persoane, a ignorat ultimele instrucţiuni ale turnului de control, care îi indicau direcţia de urmat pantru a evita o furtună, a declarat ministrul libanez al Apărării.

38 afișări
Imaginea articolului Avionul prăbuşit în largul Libanului a ignorat ultimele instrucţiuni ale turnului de control

Avionul prăbuşit în largul Libanului a ignorat ultimele instrucţiuni ale turnului de control (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O înregistrare arată că turnul de control a cerut pilotului să întoarcă pentru a evita furtuna, dar avionul s-a îndreptat în direcţia opusă", a precizat Elias Murr, citat de televizune.

"Nu ştim ce s-a întâmplat sau dacă avionul se mai afla sub controlul pilotului", a adăugat acesta

Un avion de tip Boeing 737 al companiei Ethiopian Airlines, având la bord 90 de persoane, s-a scufundat în mare în noaptea de duminică spre luni, în largul Libanului, la scurt timp după decolarea din Beirut cu destinaţia Addis Abeba. Este improbabil să existe supravieţuitori în urma acestui accident, provocat foarte posibil de vremea nefavorabilă.

Potrivit unui oficial al serviciilor de securitate, 24 de cadavre, printre care şi al unui copil, au fost găsite luni după-amiază la locul prăbuşirii, la circa 2,5 mile (circa 4 kilometri) în largul Naameh, la sud de Beirut.

Circa 14 cadavre au fost transportate în total de voluntarii Crucii Roşii la spitalul public Rafic Hariri.

Căutările au continuat în cursul nopţii, în vederea găsirii altor trupuri sau a unor eventuali supravieţuitori.

"Sperăm în continuare, dar este puţin probabil" că vor fi găsiţi supravieţuitori, a avertizat ministrul Sănătăţii, Mohamed Jaouad Kalifeh.

Aceste operaţiuni de căutare sunt desfăşurate de Marina şi armata libaneză, Forţa interimară a ONU (FINUL), dar şi de aparate americane, franceze, britanice şi cipriote.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici