Avionul rus Il-76 părbuşit pe 1 iulie nu avea probleme tehnice - informaţii înregistrate de cutiile negre

Informaţiile obţinute după analiza datelor înregistrate de cutiile negre ale avionului rus Ilyushin-76, care s-a prăbuşit pe data de 1 iulie în regiunea Irkutsk în timp unei operaţiuni de stingere a unui incendiu, relevă faptul că aeronava nu avea probleme tehnice, potrivit unui oficial rus.

717 afișări
Imaginea articolului Avionul rus Il-76 părbuşit pe 1 iulie nu avea probleme tehnice - informaţii înregistrate de cutiile negre

Avionul rus Il-76 părbuşit pe 1 iulie nu avea probleme tehnice - informaţii înregistrate de cutiile negre

"Informaţiile înregistrate de cutiile negre au fost decodate şi arată că toate sistemele funcţionau corespunzător", a spus ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Vladimir Pucşkov, citat de site-ul agenţiei Tass.

Experţi din cadrul Comitetului Aviatic Interstatal şi anchetatori din cadrul Comisiei de Investigaţie examinează circumstanţele prăbuşirii avionului.

Vineri, un avion rus de tip Ilyushin 76, care participa la o misiune de stingere a unui incendiu în apropiere de oraşul Irkutsk din Rusia, nu a mai putut fi localizat cu ajutorul radarelor, când se afla la o altitudine de aproximativ 3.000 de metri.

“Contactul a fost pierdut în apropiere de localitatea Kachug din regiunea Irkutsk, unde fumul provenind de la incendiul din pădure era foarte gros”, a anunţat atunci RIA Novosti, citând o sursă oficială. La bordul aeronavei se afla doar echipajul, format din zece persoane.

Potrivit unor informaţii, echipele de căutare au găsit, duminică dimineaţa, epava avionului la patru kilometri sud de localitatea Rybny Yan, pe panta unui deal. Echipele de salvare au găsit atunci în Siberia o cutie neagră şi fragmente din trupurile membrilor echipajului avionului rus de tip Il-76.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici