Avionul rusesc prăbuşit în Egipt s-a DEZINTEGRAT în aer, afirmă un oficial rus - FOTO

Avionul rusesc de tip Airbus A321 care s-a prăbuşit sâmbătă în Egipt s-a dezintegrat în aer, fragmente din epavă fiind împrăştiate pe o suprafaţă de 20 de kilometri pătraţi, a declarat duminică Viktor Sorocenko, directorul executiv al Comitetului interstatal pentru aviaţie, citat de agenţia TASS.

8843 afișări
Imaginea articolului Avionul rusesc prăbuşit în Egipt s-a DEZINTEGRAT în aer, afirmă un oficial rus - FOTO

Avionul rusesc prăbuşit în Egipt s-a dezintegrat în aer, afirmă un oficial rus (Imagine: Egypt's PM Office/Mediafax Foto)

"Este prea devreme să vorbim despre cauzele prăbuşirii. Avionul s-a dezintegrat în aer, iar fragmentele sale sunt împrăştiate pe o suprafaţă vastă de aproximativ 20 de kilometri pătraţi", a afirmat el după ce a examinat locul catastrofei.

Avionul companiei aeriene ruse Kogalimavia, care avea la bord 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului, s-a prăbuşit sâmbătă la scurt timp după decolarea din Sharm el-Sheikh, într-o zonă din Peninsula Sinai unde Egiptul se confruntă cu insurgenţa islamistă.

Gruparea Stat Islamic în Egipt a afirmat pe Twitter că a doborât avionul, din cauza raidurilor ruse în Siria, însă informaţia nu a fost confirmată de Rusia, iar autorităţile egiptene susţin că niciun indiciu nu duce la concluzia că aeronava a fost doborâtă.

Deşi nordul Peninsulei Sinai este un bastion al aripii egiptene a grupării teroriste Stat Islamic, care a comis numeroase atentate împotriva forţelor de securitate, altitudinea mare la care se afla avionul când a pierdut contactul cu turnul de control face improbabilă ipoteza ca acesta să fi fost atins de o rachetă, potrivit experţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici