Avocaţii lui Brittney Griner fac apel împotriva sentinţei cu închisoarea pentru trafic de droguri

Avocaţii lui Brittney Griner, vedeta americană de baschet încarcerată timp de nouă ani în Rusia, sub acuzaţia de trafic de droguri, a făcut apel luni împotriva condamnării pentru posesie şi trafic de stupefiante, relatează Reuters.

179 afișări
Imaginea articolului Avocaţii lui Brittney Griner fac apel împotriva sentinţei cu închisoarea pentru trafic de droguri

Avocaţii lui Brittney Griner fac apel împotriva sentinţei cu închisoarea pentru trafic de droguri

Brittney Griner a fost condamnată pe 4 august la 9 ani de închisoare în Rusia. Preşedintele american Joe Biden a calificat verdictul ca „inacceptabil”. Washingtonul susţine că a fost reţinută pe nedrept şi s-a oferit să o schimbe cu Viktor Bout, un traficant de arme rus care execută o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în Statele Unite.

Luni a fost termenul limită pentru ca Griner să conteste verdictul. Maria Blagovolina, partener la firma de avocatură Rybalkin Gortsunyan Dyakin and Partners, a declarat pentru Reuters că apelul a fost depus, dar a refuzat să facă alte comentarii.

Griner, dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, care a jucat pentru un club rusesc, a fost arestată pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova pe 17 februarie, după ce în bagajul ei au fost găsite cartuşe de ţigări cu infuzie de cannabis.

Ea a pledat vinovată de acuzaţii, dar a declarat că nu a vrut să încalce legea.

„Am făcut o greşeală pe care am recunoscut-o şi sper ca, prin hotărârea dumneavoastră, să nu-mi pună capăt vieţii mele aici", a declarat Griner în faţa tribunalului din Khimki, lângă Moscova, la pronunţarea sentinţei.

Nu a fost clar stabilit când va fi apelul.

„Cerem să se anuleze verdictul pronunţat de tribunalul din Khimki şi să se impună o nouă sentinţă”, a declarat pentru Reuters Alexander Boikov, un avocat de la Centrul Juridic din Moscova, care a reprezentat-o pe Griner în instanţă.

El a spus că apelul se va baza în principal pe presupusele încălcări în cursul anchetei.

Echipa de apărare a lui Griner a susţinut în instanţă că unele dintre dosarele sale au fost întocmite fără a fi traduse pentru ea în limba engleză.

Într-o postare pe Telegram de luni, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a contestat criticile publice ale Casei Albe la adresa verdictului instanţei ruse. Ea a contrastat acest lucru cu tăcerea acesteia cu privire la raidul FBI de săptămâna trecută asupra proprietăţii fostului preşedinte Donald Trump, despre care o purtătoare de cuvânt a Casei Albe a declarat că Biden nu a fost la curent.

„Permiteţi-mi să vă reamintesc că Griner făcea contrabandă cu cartuşe de lichid pentru fumat, care conţineau ulei de haşiş. Jucătoarea de baschet a recunoscut ea însăşi acest lucru, întrucât nu avea rost să nege acest lucru”, a declarat Zakharova.

„În acelaşi timp, Casa Albă refuză să comenteze ancheta din jurul lui Trump şi confiscarea de la acesta a unor documente legate de Casa Albă. Tăcere totală, deşi vorbim despre justiţia şi forţele de ordine americane”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici