Avocatul lui Michael Flynn neagă informaţiile potrivit cărora clientul său ar fi negociat predarea lui Gulen

Avocatul lui Michael Flynn, fost consilier al preşedintelui Donald Trump, a negat informaţiile potrivit cărora clientul său ar fi anchetat pentru că ar fi avut negocieri cu oficiali turci privind o posibilă predare în Turcia a clericului Fethullah Gulen în schimbul sumei de 15 milioane de dolari.

429 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Michael Flynn neagă informaţiile potrivit cărora clientul său ar fi negociat predarea lui Gulen

Avocatul lui Michael Flynn neagă informaţiile potrivit cărora clientul său ar fi negociat predarea lui Gulen

"Din respect pentru evoluţia diverselor anchete privind campania din 2016, am evitat în mod intenţionat să răspundem la fiecare zvon sau acuzaţie apărută în presă", se arată într-un comunicat dat publicităţii de Robert Kelner, avocatul lui Flynn.

Avocatul a descris drept "revoltătoare" şi "false" informaţiile apărute în presă privind implicarea fostului consilier prezidenţial într-un presupus plan de predare a lui Gulen în Turcia.

"În ştirile de astăzi includ acuzaţii împotriva generalului Flynn, de la răpire la mită, care sunt atât de revoltătoare şi vătămătoare încât facem o excepţie de la regula nostră uzuală: sunt false", se mai precizează în comunicat.

Fostul consilier prezidenţial pe probleme de Securitate Naţională este anchetat de către procurorul special Robert Mueller, cel care investighează presupusele ingerinţe ruseşti în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

În acest context, anchetatorii au informaţii despre o întâlnire ce a avut loc la New York în decembrie 2016 între Flynn şi mai mulţi oficiali turci. Flynn ar fi discutat cu oficialii turci despre predarea lui Gulen şi transportarea lui cu un avion privat la o închisoare din Turcia în schimbul sumei de 15 milioane de dolari.

Wall Street Journal relatează că Mueller ar avea suficiente dovezi pentru a-l pune sub acuzare pe Flynn.

Clericul musulman Fethullah Gülen, fost aliat al lui Recep Tayyip Erdogan şi lider al Mişcării Gülen (Hizmet), este acuzat de autorităţile de la Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din 2016, iar, în prezent, Gulen are drept de şedere permanentă în SUA, locuind în statul american Pennsylvania. De un an de zile, Ankara a cerut în mod repetat extrădarea lui Gulen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici