Ayatollahul Ali Khamenei a declarat că rezistenţa antiamericană se va intensifica după asasinarea lui Soleimani / Preşedintele Iranului spune că liderul Forţei Quds va fi răzbunat

Ayatollahul Ali Khamenei liderul suprem al Iranului, a ameninţat vineri că asasinarea liderului Forţelor Quds, generalul Qassem Soleimani, va dubla motivaţia rezistenţei împotriva Statelor Unite şi Israelului, relatează site-ul agenţiei Reuters, citând televiziunea iraniană de stat.

3203 afișări
Imaginea articolului Ayatollahul Ali Khamenei a declarat că rezistenţa antiamericană se va intensifica după asasinarea lui Soleimani / Preşedintele Iranului spune că liderul Forţei Quds va fi răzbunat

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a declarat că rezistenţa antiamericană se va intensifica după asasinarea lui Soleimani

"Toţi duşmanii ar trebui să ştie că jihadul rezistenţei va continua cu o motivaţie dublată şi că o victorie certă îi aşteaptă pe luptători angrenaţi în războiul sfânt", a afirmat Khamenei într-un discurs la televiziunea.

Liderul iranian a cerut declararea a trei zile de doliu naţional în legătură cu asasinarea lui Soleimani.

Regimul din Iran se referă adesea la ţările şi forţele opuse Israelului şi Statelor Unite ca front de "rezistenţă".

Soleimani, care a condus aripa internaţională a Gărzilor Revoluţionare şi a avut un rol cheie în războaiele din Siria şi Irak, a dobândit statutul de celebritate acasă şi în străinătate. De asemenea, a contribuit în mod semnificativ la răspândirea influenţei iraniene în Orientul Mijlociu.

Rouhani ameninţă că Iranul şi alte ţări din regiune vor răzbuna uciderea lui Soleimani

Preşedintele de la Teheran, Hassan Rouhani, afirmă că "Iranul şi alte ţări din regiune dornice de libertate îl vor răzbuna" pe Qassem Soleimani, liderul Forţelor Quds, ucis într-un atac aerian american, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Martiriul lui Soleimani va face Iranul şi mai hotărât să reziste expansionismului Americii şi să apere valorile noastre islamice", a declarat Rouhani.

"Fără niciun dubiu, Iranul şi alte ţări din regiune dornice de libertate îl vor răzbuna", a ameninţat liderul de la Teheran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iran,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici