Azerbaidjanul şi Armenia au iniţiat schimburi de prizonieri

  • Azerbaidjanul şi Armenia au efectuat primele schimburi de prizonieri
  • "S-a ajuns la un acord pentru un schimb de prizonieri şi ostatici, după principiul «toţi în schimbul tuturor»", anunţă Azerbaidjanul
  • Confruntările dintre Armenia şi Azerbaidjan au izbucnit în septembrie şi au durat 44 de zile, soldându-se cu peste 5.600 de morţi
566 afișări
Imaginea articolului Azerbaidjanul şi Armenia au iniţiat schimburi de prizonieri

Guvernul din Azerbaidjan a anunţat, luni, iniţierea schimburilor de prizonieri cu Armenia, la o lună după intrarea în vigoare a acordului de încetare a confruntărilor militare din Nagorno-Karabah, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.

"Ca urmare a negocierilor cu partea armeană, prin intermediul organizaţiilor internaţionale şi al Comandamentului forţelor ruse de menţinere a păcii, s-a ajuns la un acord pentru un schimb de prizonieri şi ostatici, după principiul «toţi în schimbul tuturor»", a anunţat Comitetul azer pentru prizonieri de război.

Primele schimburi de prizonieri au avut loc luni.

În acelaşi timp, autorităţile din Azerbaidjan au anunţat arestarea a patru militari azeri, doi fiind acuzaţi de insulte la adresa corpurilor unor militari armeni decedaţi în confruntări, iar ceilalţi doi de profanare a mormintelor unor militari armeni.

Confruntările dintre Armenia şi Azerbaidjan au izbucnit în septembrie şi au durat 44 de zile, soldându-se cu peste 5.600 de morţi. Un armistiţiu mediat de Rusia este în vigoare de la jumătatea lunii noiembrie.

Duminică, în Nagorno-Karabah au avut loc noi schimburi de focuri, soldate cu moartea a patru militari azeri şi rănirea a şase militari armeni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici