Balázs Orbán: Ungaria cere negocieri de pace imediate. Unele dintre ţările UE au fost prea dornice de o luptă cu preşedintele rus Vladimir Putin, luptă ce antrenează continentul în criză

Ungaria cere negocieri de pace imediate pentru a pune capăt războiului dintre Ucraina şi Rusia, avertizând că un conflict prelungit va alimenta o criză economică care va pune în pericol guvernele din întreaga Europă, relatează FT.

13657 afișări
Imaginea articolului Balázs Orbán: Ungaria cere negocieri de pace imediate. Unele dintre ţările UE au fost prea dornice de o luptă cu preşedintele rus Vladimir Putin, luptă ce antrenează continentul în criză

Balázs Orbán: Ungaria cere negocieri de pace imediate. Unele dintre ţările UE au fost prea dornice de o luptă cu preşedintele rus Vladimir Putin, luptă ce antrenează continentul în criză

O încetare rapidă a focului în războiul care durează de patru luni este "singura şansă" a Europei de a evita o recesiune paralizantă, a declarat Balázs Orbán, directorul politic al premierului ungar Viktor Orbán, prognozând că alte guverne din UE vor trece de la susţinerea militară a Ucrainei la "raţionalitate" şi la o încetare rapidă a conflictului în următoarele câteva luni.

Budapesta a fost mult timp cel mai apropiat partener al Moscovei în cadrul UE şi a provocat frustrări la Bruxelles de la începutul războiului pentru reticenţa sa de a rupe toate legăturile cu Rusia şi de a-şi declara sprijinul fără echivoc pentru preşedintele ucrainean Zelenski.

Unele dintre ţările UE au fost prea dornice de o luptă cu preşedintele rus Vladimir Putin, luptă ce antrenează continentul în criză, a declarat Balázs Orbán într-un interviu pentru Financial Times.

"Ei vor să lupte în război. Ei văd că îl pot învinge pe Putin, că pot ocupa Kremlinul şi acesta este scopul lor", a declarat Orbán.

Comentariile sale intră în conflict cu retorica venită din aproape toate statele NATO şi UE în sprijinul campaniei militare a Kievului de ripostă împotriva invaziei ruseşti, precum şi cu trimiterea de arme în valoare de miliarde de dolari de la începutul războiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici