Ban Ki-moon anunţă că nu va candida la preşedinţia Coreei de Sud şi că se retrage din viaţa politică

Fostul Secretar general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a anunţat miercuri că nu va candida la preşedinţia Coreei de Sud şi se va retrage din viaţa politică, afirmând că a fost ţinta unor critici şi controverse, informează site-ul postului de televiziune France 24.

336 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon anunţă că nu va candida la preşedinţia Coreei de Sud şi că se retrage din viaţa politică

Ban Ki-moon anunţă că nu va candida la preşedinţia Coreei de Sud şi se retrage din viaţa politică (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Ban Ki-moon, care s-a întors lună trecută în Coreea de Sud, după un deceniu petrecut la New York, era considerat drept un potenţial candidat la alegerile prezidenţiale din acest an.

"Mă voi retrage din viaţa politică", a declarat Ban Ki-moon, în cadrul unei conferinţe de presă. "Îmi pare rău să dezamăgesc oamenii", a adăugat el.

Deşi nu şi-a anunţat niciodată în mod oficial candidatura, era preconizat că Ban Ki-moon se va alătura partidului de guvernământ Saenuri sau unei facţiuni conservatoare.

Însă fostul oficial ONU a întâmpinat probleme în a obţine sprijinul unui partid, iar suspiciunile de corupţie vizând unele din rudele sale au avut un efect negativ asupra şanselor sale la preşedinţia ţării.

"Patriotismul şi aspiraţiile mele sincere au căzut victime atacurilor defăimătoare care s-au apropiat de subminarea imaginii", a mai afirmat Ban Ki-moon.

Conform sondajelor de opinie, popularitatea sa a scăzut rapid de la 20,3% în momentul reîntoarcerii sale în ţară, până la 13,1% înainte de anunţul privind retragerea sa din viaţa politică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici