Ban Ki-moon: Cel puţin un milion de persoane au fost deplasate în Siria

Cel puţin un milion de persoane au fost deplasate în interiorul Siriei în cursul ultimelor 13 luni de violenţe, a declarat sâmbătă secretarul general al ONU Ban Ki-moon.

Ban Ki-moon: Cel puţin un milion de persoane au fost deplasate în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem foarte îngrijoraţi de faptul că cel puţin un milion de persoane au fost deplasate în interiorul Siriei şi că există mulţi refugiaţi în ţările vecine", a spus secretarul general, conform declaraţiilor publicate de ONU în urma unei reuniuni cu emisarul pentru pace Kofi Annan la Geneva.

Reprezentanta ONU pentru Operaţiuni Umanitare Valérie Amos urmează să organizeze săptămâna viitoare la Geneva o reuniune cu privire la ajutorarea Siriei, a mai anunţat secretarul general.

Amos "va convoca un forum umanitar pentru Siria la 20 aprilie, la Geneva, iar eu sper că acesta va fi în măsură să mobilizeze resursele umanitare necesare, astfel ca persoanele aflate în nevoie să primească orice asistenţă umanitară necesară", a subliniat Ban Ki-moon.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
ONU ,
BAN KI-MOON ,
SIRIA
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Nu mai e nimic de făcut?! Anunţul care arată DEZASTRUL cu cinci zile înainte de alegeri. Datele despre Firea sunt de NECONTESTAT