Ban Ki-moon condamnă atacul de la sinagoga din Ierusalim

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a condamnat atacul comis marţi într-o sinagogă din Ierusalim, care s-a soldat cu patru morţi, şi i-a îndemnat pe liderii israelieni şi palestinieni să evite provocările.

100 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon condamnă atacul de la sinagoga din Ierusalim

Ban Ki-moon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În afară de incidentul condamnabil de astăzi (marţi), ciocniri între tinerii palestinieni şi forţele de securitate israeliene se înregistrează aproape zilnic în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania", şi-a exprimat regretul secretarul general ONU, citat într-un comunicat.

"Deteriorarea continuă a situaţiei din teren arată necesitatea ca liderii celor două părţi să ia decizii dificile pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii pe termen lung atât pentru israelieni, cât şi pentru palestinieni", a adăugat Ban Ki-moon.

De asemenea, secretarul general ONU a insistat asupra necesităţii ca liderii israelieni şi palestinieni să evite retorica provocatoare, care nu face altceva deccât să tensioneze situaţia.

Totodată, el l-a felicitat pe preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, care a condamnat atacul de la sinagoga din Ierusalim.

Patru israelieni au fost ucişi în atacul comis într-o sinagogă din Ierusalim de doi palestinieni, care au fost ulterior ucişi de poliţie. Alţi opt israelieni au fost răniţi, dintre care unul se afla în stare critică, potrivit serviciilor locale de intervenţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici