Ban Ki-moon s-a declarat "indignat" de execuţia prin decapitare a unui al doilea jurnalist american

Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, s-a declarat "indignat", miercuri, de aparenta execuţie prin decapitare a unui al doilea jurnalist american.

180 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon s-a declarat "indignat" de execuţia prin decapitare a unui al doilea jurnalist american

Ban Ki-moon s-a declarat "indignat" de execuţia prin decapitare a unui al doilea jurnalist american (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem foarte indignaţi de informaţiile provenind din Irak cu privire la uciderile teribile ale unor civili" de către Statul Islamic

(SI), "inclusiv decapitarea groaznică a unui alt jurnalist", a declarat el, aflat în vizită în Noua Zeelandă.

Jihadişti din cadrul SI au revendicat marţi execuţia prin decapitare a lui Steven Sotloff, într-o înregistrare video care a provocat "dezgustul" occidentalilor.

Într-o nouă înregistrare, intitulată "al doilea mesaj către America", jurnalistul Steven Sotloff apare în genunchi, purtând o bluză de culoarea portocalie, alături de un bărbat mascat, înarmat cu un cuţit.

Bărbatul înarmat, îmbrăcat în negru, condamnă intervenţia Statelor Unite în Irak şi duce cuţitul la gâtul jurnalistului în vârstă de 31 de ani.

Casa Albă şi Departamentul de Stat au anunţat că serviciile americane de informaţii sunt pe cale să "autentifice cât mai rapid posibil" acest document video.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici