Banca Centrală Europeană urmăreşte cu atenţie criza politică din Italia, dar deocamdată nu intervine

Banca Centrală Europeană urmăreşte cu atenţie criza politică din Italia şi efectele economice, dar nu consideră că este necesară intervenţia, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

433 afișări
Imaginea articolului Banca Centrală Europeană urmăreşte cu atenţie criza politică din Italia, dar deocamdată nu intervine

Banca Centrală Europeană urmăreşte cu atenţie criza politică din Italia, dar deocamdată nu intervine

Trei oficiali din cadrul BCE au declarat pentru agenţia Reuters că, deocamdată, instituţia nu intenţionează să ia nicio măsură, întrucât nu au fost semnalate probleme interbancare şi nu există instrumente pentru crize politice.

"Nicio bancă centrală nu va reacţiona doar după evenimentele din ultimele zile", a explicat un oficial din cadrul BCE.

"Nu suntem într-o etapă în care trebuie să începem să ne facem griji pentru depozitele bancare şi sper că nu se va ajunge la aşa ceva", a explicat o altă sursă din cadrul Băncii Centrale Europene.

Italia probabil va ajunge la alegeri parlamentare anticipate în contextul în care formaţiunile populiste care au câştigat scrutinul din martie nu reuşesc formarea unui guvern.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici