”Bancomatele de orez”- Măsura adoptată într-o ţară asiatică pentru a asigura hrana celor rămaşi fără surse de venit

  • Autorităţile vietnameze pun orez la dispoziţia oamenilor rămaşi fără surse de venit în urma crizei COVID-19
  • Mai multe „bancomate de orez” au fost instalate pe teritoriul statului asiatic
  • Vietnam are până acum 265 de cazuri de coronavirus şi niciun deces, cifre semnificativ mai mici decât în alte ţări ale lumii
2796 afișări
Imaginea articolului ”Bancomatele de orez”- Măsura adoptată într-o ţară asiatică pentru a asigura hrana celor rămaşi fără surse de venit

Sursa: Profimedia

Deşi, prin raportare la numerele raportate de alte state, situaţia din Vietnam nu este la fel de dramatică, autorităţile au adoptat măsuri de distanţare socială pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Astfel, numeroase întreprinderi au fost nevoite să îşi închidă porţile, lăsând la mila sorţii mii de angajaţi.
 
În sprijinul acestor persoane rămase brusc fără nicio sursă de venit, oamenii de afaceri şi donatorii au pus la punct un sistem automatizat care distribuie orez gratuit în mai multe oraşe din Vietnam. În Hanoi, orezul depozitat într-un rezervor de mari dimensiuni se revarsă zilnic în pungile rezidenţilor între orele 8 şi 17, potrivit agenţiei de presă VNA.
 
Cei care aşteaptă la coadă trebuie să menţină o distanţă de 6 metri unul faţă de celălalt şi sunt obligaţi să folosească produse de dezinfectare a mâinilor înainte de a primi orezul, potrivit ziarului local Hanoi Times.
 
Mai multe astfel de „bancomate” de orez vor fi înfiinţate săptămâna viitoare, potrivit VNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici