Barack Obama a acceptat să efectueze o vizită în Vietnam

Preşedintele american, Barack Obama, a acceptat marţi invitaţia secretarului general al Partidului Comunist Vietnamez, Nguyen Phu Trong, de a vizita Vietnamul, data acestei vizite oficiale urmând să fie fixată ulterior.

196 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a acceptat să efectueze o vizită în Vietnam

Barack Obama (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Adresându-se jurnaliştilor prezenţi în Biroul Oval, Barack Obama a recunocut că aşteaptă cu nerăbdare să viziteze în curând Vietnamul.

De altfel, liderul Partidului Comunist Vietnamez a anunţat că i-a făcut o invitaţie în acest sens preşedintelui american.

Nguyen Phu Trong a fost primit marţi, la Casa Albă, de către Barack Obama.

Potrivit lui Barack Obama, discuţia sa cu Nguyen Phu Trong s-a axat pe importanţa soluţionării litigiilor maritime în Marea Chinei de Sud, în conformitate cu dreptul internaţional.

De asemenea, cei doi lideri au discutat pe tema respectării drepturilor omului în Vietnam.

Vizita la Washington a secretarului general al Partidului Comunist Vietnamez are loc în contextul normalizării relaţiilor americano-vietnameze, la 40 de ani de la încheierea războiului din Vietnam între forţele anticomuniste, sprijinite de Statele Unite, şi regimul comunist din nordul acestei ţări din Asia de Sud-Est, susţinut de China şi fosta Uniune Sovietică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici