Barack Obama a nominalizat un nou ambasador pentru Rusia

Barack Obama l-a nominalizat joi pe John Teft, diplomat de carieră, pentru postul de ambasador în Rusia, iar Casa Albă a îndemnat vineri Congresul american să-l confirme rapid în funcţie, în contextul în care alte zeci de posturi rămân vacante în lume.

179 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a nominalizat un nou ambasador pentru Rusia

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Postul de ambasador la Moscova era vacant din februarie, când Michael McFaul şi-a prezentat demisia.

John Teft, expert în Europa de Est, a mai fost ambasador în Ucraina (2009-2013) şi în Georgia (2005-2009), dar şi numărul doi al Ambasadei Statelor Unite în Rusia (1996-1999).

Nominalizarea lui John Teft trebuie confirmată în Congres.

"Ne-ar plăcea ca Senatul să voteze rapid pentru confirmarea ambasadorului Teft, a persoanelor nominalizate, dar şi a celorlalte 43 anunţate deja", a declarat Caitlin Hayden, o purtătoare de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională.

Democraţii din Senat acuză minoritatea republicană de obstrucţionare, prin solicitarea unor voturi individuale pentru fiecare post, chiar pentru candidaţii consensuali, în timp ce pentru armată, Senatul validează uneori cu un singur vot mai multe nominalizări.

Potrivit secretarului de Stat John Kerry, Senatul ar trebui să voteze încă 58 de candidaţi pentru posturi diplomatice, între care 43 de ambasadori.

Joi, Senatul i-a confirmat pe ambasadorii nominalizaţi pentru Kuwait şi Qatar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici