Barack Obama a părăsit China pentru a merge în Coreea de Sud

Preşedintele american, Barack Obama, a părăsit, miercuri, Beijingul la finalul primei sale vizite în China, şi a plecat spre Coreea de Sud, ultima etapă a unui turneu asiatic de o săptămână care l-a condus deja în Japonia şi la forumul APEC de la Singapore.

10 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a părăsit China pentru a merge în Coreea de Sud

Barack Obama a părăsit China pentru a merge în Coreea de Sud (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Barack Obama şi-a încheiat vizita începută duminică seara - cea mai lungă etapă a turneului întreprins în Asia - cu întâlniri cu premierul Wen Jiabao axate pe teme comerciale şi o vizită la Marele Zid Chinezesc.

În ziua precedentă a avut discuţii cu omologul său, Hu Jintao.

Chiar dacă pe parcursul acestei vizite nu s-au înregistrat progrese concrete în dosarele importante precum schimbările climatice, criza economică, diferendurile comerciale sau yuanul, cele două părţi s-au arătat mulţumite.

Primindu-l pe preşedintele american, Wen Jiabao a salutat superioritatea "dialogului asupra confruntării, a parteneriatului asupra rivalităţii".

"Cred că preşedintele Hu şi cu mine am convenit că dorim să aprofundăm parteneriatul strategic" şi să-l extindem la nivelul unor dosare internaţionale "pentru care cooperarea chinezo-americană este crucială", a răspuns Barack Obama.

"Pentru noi, (această vizită) şi-a atins pe deplin obiectivele pe care ni le-am stabilit", a asigurat Jeffrey Bader, consilierul lui Obama pentru probleme asiatice.

Barack Obama îşi încheie periplul joi, în Coreea de Sud, un aliat al Statelor Unite, unde dosarul nord-coreean este de aşteptat să fie una dintre temele centrale de discuţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici