Barack Obama condamnă "atacul terifiant" din Franţa, cerând pedepsirea teroriştilor

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a condamnat "atacul terifiant" comis la redacţia publicaţiei franceze Charlie Hebdo, subliniind că autorităţile americane sunt dispuse să colaboreze pentru aducerea teroriştilor în faţa justiţiei.

397 afișări
Imaginea articolului Barack Obama condamnă "atacul terifiant" din Franţa, cerând pedepsirea teroriştilor

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În aceste momente dificile, gândurile noastre sunt la victimele acestui atac terorist şi la poporul francez", a declarat Obama.

"Franţa şi minunatul oraş Paris, unde a avut loc acest atac scandalos, reprezintă o referinţă atemporală care va dăinui dincolo de percepţia odioasă a acestor criminali", a adăugat preşedintele SUA.

"Franţa este cel mai vechi aliat al Statelor Unite şi a fost alături de noi în combaterea terorismului care ameninţă lumea", adaugă Obama.

"Trebuie să fim foarte vigilenţi în privinţa acestor duşmani ai libertăţii", a reacţionat John Boehner, preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor.

Cel puţin 12 persoane au murit miercuri într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici