Barack Obama consideră că liderul libian trebuie "să plece imediat"

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat sâmbătă că liderul libian Muammar Kadhafi trebuie "să plece imediat" deoarece şi-a pierdut legitimitatea de a rămâne la putere, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

23 afișări
Imaginea articolului Barack Obama consideră că liderul libian trebuie "să plece imediat"

Barack Obama consideră că liderul libian trebuie "să plece imediat" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele a declarat că atunci când singurul mijloc pentru un lider de a rămâne la putere este recurgerea la violenţă împotriva propriului popor, el şi-a pierdut legitimitatea de a guverna şi trebuie să facă ceea ce trebuie pentru ţara sa şi să plece acum", adaugă documentul.

Barack Obama a făcut aceste declaraţii - cele mai directe de până în prezent la adresa colonelului Kadhafi - în cursul unei conversaţii telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, subliniază comunicatul.

Apelul preşedintelui american la o plecare imediată a lui Muammar Kadhafi intervine în timp ce acesta din urmă să agaţă de putere.

Obama şi Merkel au "discutat despre mijloacele eficiente şi adecvate, pentru comunitatea internaţională, de a răspunde acestei crize", arată comunicatul Casei Albe.

"Preşedintele salută eforturile în curs din partea aliaţilor noştri şi partenerilor din Naţiunile Unite şi Uniunea Europeană de a elabora şi de a pune în aplicare măsuri puternice", adaugă preşedinţia americană.

Barack Obama a impus vineri sancţiuni colonelului Kadhafi şi apropiaţilor acestuia, în urma reprimării sângeroase a manifestanţilor ostili regimului său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici