Barack Obama consideră că un post de judecător la Curtea Supremă de Justiţie ar fi prea "monastic"

Preşedintele american, Barack Obama, nu este tentat de un post de judecător la Curtea Supremă de Justiţie după încheierea mandatului, considerând că acesta este "prea monastic".

98 afișări
Imaginea articolului Barack Obama consideră că un post de judecător la Curtea Supremă de Justiţie ar fi prea "monastic"

Barack Obama consideră că un post de judecător la Curtea Supremă de Justiţie ar fi prea "monastic" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îmi place dreptul, din punct de vedere intelectual", explică preşedintele american într-un interviu acordat săptămânalului The New Yorker.

"Îmi place să analizez în profunzime problemele. Îmi place să predau. Cursurile şi discuţiile cu studenţii îmi lipsesc", continuă Obama care nu a oferit până în prezent prea multe indicii cu privire la ce intenţionează să facă după ce îşi va încheia mandatul, în ianuarie 2017.

"Dar cred că a fi judecător (la Curtea Supremă de Justiţie) este puţin prea monastic. După ce am petrecut şase ani, şi vor fi opt în total, în această bulă, cred că voi avea nevoie să ies din ea", adaugă el.

Aceste afirmaţii dobândesc o semnificaţie aparte după declaraţiile lui Leon Panetta, fost şef al CIA apoi al Pentagonului, care a vorbit recent despre preferinţa lui Obama pentru drept în termeni mai degrabă polemici decât flatanţi, cu ocazia promovării cărţii sale "Worthy Fights".

Preşedintele "abordează problemele cu logica unui profesor de drept", explică Panetta, care a lucrat timp de patru ani cu Obama şi a părăsit politica în 2013 pentru a se retrage la ferma sa din Monterey, în California.

"Nu este un lucru rău în sine. Vrem un preşedinte care să analizeze cu atenţie problemele. Dar experienţa mea de la Washington îmi spune că logica nu este suficientă", a declarat Panetta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici