Barack Obama îi acuză pe unii republicani că vor să îi submineze mandatul

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a acuzat pe unii republicani că se opun proiectului său de reformă a sistemului de sănătate doar cu intenţia de a-i submina mandatul, potrivit unui interviu difuzat duminică de postul de televiziune CBS.

14 afișări
Imaginea articolului Barack Obama îi acuză pe unii republicani că vor să îi submineze mandatul

Preşedintele SUA Barack Obama (Montaj foto)

Obama a dat asigurări că, în pofida eforturilor acestora, el beneficiază de suficient sprijin pentru adoptarea reformei unui sistem care pierde sume importante şi care lasă milioane de americani fără asigurare medicală.

"Cred că în prezent suntem într-o situaţie politică în care unii din Partidul Republican consideră că cel mai bun lucru de făcut este pur şi simplu să ucidă reforma şi că aceasta este o politică bună", a declarat preşedintele în interviul înregistrat vineri.

"Cred că vom avea suficiente voturi pentru a adopta nu o lege oarecare în domeniul sănătăţii, ci o lege bună care ajută poporul american, reduce costurile, permite controlul pe termen lung al deficitului (bugetului)", a adăugat el.

Republicanii afirmă că se opun reformelor preşedintelui Obama din cauza costurilor mari, evaluate la 900 de miliarde de dolari, şi îi acuză pe democraţi că doresc să impună controlul guvernamental asupra sănătăţii.

Obama a argumentat că pentru unii este vorba pur şi simplu de subminarea preşedinţiei sale prin respingerea reformelor, după cum au făcut-o şi ultima dată când la Casa Albă a fost un democrat cu idei similare, făcând aluzie la Bill Clinton.

"Cred că sunt unii care văd acest lucru ca pe o replică a anilor 1993-1994", a precizat Obama.

"Ştiţi foarte bine: vine un nou preşedinte, propune un sistem de sănătate. Acesta eşuează şi atunci republicanii se folosesc de acest lucru pentru a câştiga alegerile pentru Congres la scrutinul următor (...). Cred că unii vor să folosească acest scenariu", a adăugat el.

Obama a reiterat de altfel că îşi va asuma întreaga responsabilitate asupra unui eşec dacă reformele nu vor pune capăt cheltuielilor mari pentru asigurări medicale în Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici