Barack Obama îi susţine pe liderii care îşi menţin angajamentele asumate prin Acordul de la Paris

Barack Obama i-a lăudat pe liderii statelor care au anunţat că îşi vor menţine angajamentele luate în Acordul de la Paris, lăudându-i că au rămas pe poziţie, în pofida retragerii SUA din acest acord, precizează CNN.

281 afișări
Imaginea articolului Barack Obama îi susţine pe liderii care îşi menţin angajamentele asumate prin Acordul de la Paris

Barack Obama îi susţine pe liderii care îşi menţin angajamentele asumate prin Acordul de la Paris (Imagine: Hepta)

”Acordul de la Paris, chiar şi cu absenţa temporară a SUA, reprezintă un factor critic pentru ajutarea copiilor noştri în rezolvarea enormelor probleme cu care se confruntă civilizaţia”, a afirmat Obama în cadrul unei conferinţe susţinută în Coreea de Sud.

Decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a retrage SUA din Acordul de la Paris a fost criticată pe motiv că ar limita eforturile globale pentru limitarea schimbărilor climatice. Trump s-a declarat deschis să negocieze noi termeni ai acordului, care ar trebui să fie mai favorabili Statelor Unite.

În discursul său, Obama a scos în evidenţă şi rolul pe care îl joacă Beijingul în perpetuarea regimului lui Kim Jong Un. Obama a spus că singura ţară de care depinde Coreea de Nord pentru a-şi asigura resursele necesare susţinerii regimului este China.

”Phenianul nu ascultă mereu de China. Spre deosebire de tatăl său, fiul (Kim Jong Un) s-a angajat în a insulta Beijingul într-un mod pe care nu l-am mai întâlnit, fapt ce a surprins China. Perioada de răbdare strategică în privinţa Coreei de Nord a eşuat”, a adăugat Obama.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici