Barack Obama îl îndeamnă pe Donald Trump să aibă o relaţie "constructivă", dar "realistă" cu Rusia

Preşedintele în funcţie al SUA, Barack Obama, îl îndeamnă pe succesorul său, Donald Trump, să aibă o relaţie "constructivă", dar "realistă" cu Rusia, relatează site-ul Politico.com.

384 afișări
Imaginea articolului Barack Obama îl îndeamnă pe Donald Trump să aibă o relaţie "constructivă", dar "realistă" cu Rusia

Barack Obama îl îndeamnă pe Donald Trump să aibă o relaţie "constructivă", dar "realistă" cu Rusia

"Eu am încercat să am o relaţie constructivă cu Rusia, dar am fost şi realist, înţelegând că există diferenţe semnificative între percepţia Rusiei şi a noastră asupra lumii", a declarat Barack Obama la Berlin.

"Speranţa mea este că viitorul preşedinte va avea tot o abordare constructivă: să identifice zone în care se poate coopera cu Rusia, în care interesele noastre se aliniază, dar să opună rezistenţă Rusiei când deviază de la valorile noastre şi de la normele internaţionale. Nu mă aştept ca viitorul preşedinte să urmeze exact abordarea noastră, dar sper şi îi sugerez să aibă poziţii adecvate atunci când Rusia încalcă normele internaţionale orientându-se spre ţări vulnerabile sau creând probleme pe termen lung precum se întâmplă acum în Siria", a subliniat Obama.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici