Barack Obama îl va nominaliza pe generalul Joseph Dunford în postul de şef al Statului Major General

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat marţi că îl va nominaliza la postul de şef al Statului Major General pe generalul Joseph F. Dunford, un consilier militar de încredere care a participat la strategia sa de retragere a trupelor din Afganistan.

168 afișări
Imaginea articolului Barack Obama îl va nominaliza pe generalul Joseph Dunford în postul de şef al Statului Major General

Barack Obama îl va nominaliza pe generalul Joseph Dunford în postul de şef al Statului Major General (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Generalul Joseph F. Dunford, în prezent comandantul Corpului Puşcaşilor Marini, "este unul dintre cei mai admiraţi ofiţeri din armata noastră", a afirmat Obama în exteriorul Casei Albe, alături de Dunford, relatează CNN.

"Îl cunosc pe Joe. Am încredere în el", a adăugat Obama, citând rolul lui Dunford în calitate de comandant militar în Afganistan. "Deja şi-a dovedit abilitatea de a-mi oferi sfaturi militare directe, bazate pe experienţa sa din teren", a adăugat şeful statului.

Dunford îl va înlocui pe generalul Martin Dempsey, care ocupă acest post din 2011. Înainte de a comanda Corpul Puşcaşilor Marini, generalul Dunford a condus forţele americane şi ale NATO în Afganistan, în timp ce Obama pregătea retragerea trupelor americane.

El trebuie să fie confirmat de Senatul controlat de republicani înainte de a prelua acest post. John McCain, preşedintele republican al Comisiei pentru Servicii armate din Senat, l-a lăudat pe Dunford. "Îl cunosc bine de mulţi ani şi este un lider remarcabil", a declarat McCain.

Obama a mai anunţat că generalul Paul Selva din cadrul Forţelor Aeriene, în prezent comandant al Comandamentului de transporturi, va fi nominalizat pentru postul de vicepreşedinte al Statului Major General, în locul amiralului James Winnefeld.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici