Barack Obama, invitat în Rusia la un eveniment la care ar putea participa şi Kim Jong-Un

Rusia l-a invitat pe preşedintele SUA, Barack Obama, la ceremoniile care vor marca 70 de ani de la încheierea celui de-al II-lea Război Mondial, un eveniment la care ar putea participa şi liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, relatează site-ul agenţiei TASS.

1634 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, invitat în Rusia la un eveniment la care ar putea participa şi Kim Jong-Un

Vladimir Putin si Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au fost trimise invitaţii liderilor tuturor ţărilor care au participat la coaliţia împotriva Germaniei naziste", a declarat Iuri Uşakov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Rusia, Statele Unite, Marea Britanie, China, Franţa şi alte zeci de ţări au participat la alianţa militară împotriva Germaniei naziste, în al II-lea Război Mondial.

"Am primit semnale de la Phenian că liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar putea participa la ceremonii", precizează oficialul rus.

Statele Unite nu au o relaţie bună cu Coreea de Nord, iar tensiunile s-au amplificat în ultima perioadă după ce Administraţia Barack Obama a atribuit regimului stalinist de la Phenian atacurile cibernetice care au vizat compania Sony.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici