Barack Obama le va permite homosexualilor să se înroleze în armată

Preşedintele american ales, Barack Obama le va permite homosexualilor care declară public această orientare să se înroleze în armată, modificând o politică iniţiată de fosta administraţie Bill Clinton, relatează Foxnews.

12 afișări
Imaginea articolului Barack Obama le va permite homosexualilor să se înroleze în armată

Barack Obama le va permite homosexualilor să se înroleze în armată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul a fost făcut de viitorul secretar de presă al Casei Albe. Echipa de tranziţie a lui Barack Obama a refuzat să dea detalii despre eliminarea acestei politici.

Administraţia Clinton, care a încercat fără succes să elimine discriminarea homosexualilor în armată, a sfârşit prin a institui politica "nu întreba, nu spune", care interzicea superiorilor să se intereseze de orientarea sexuală a subordonaţilor.

Obama a declarat frecvent că se opune în principiu acestei politici, iar în vară a precizat pentru o revistă care se adresează comunităţii homosexuale că eliminarea acesteia poate fi realizată în mod "rezonabil".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici