Barack Obama salută angajamentele SUA pentru protejarea climei, criticând China şi Rusia

Fostul preşedinte american Barack Obama a salutat angajamentele Administraţiei Joseph Biden pentru protejarea climei, criticând însă reticenţele Chinei şi Rusiei de a trece la acţiuni urgente pentru diminuarea emisiilor poluante.

209 afișări
Imaginea articolului Barack Obama salută angajamentele SUA pentru protejarea climei, criticând China şi Rusia

Barack Obama salută angajamentele SUA pentru protejarea climei, criticând China şi Rusia

„America revine şi este implicată din nou în acţiunile globale de contracarare a modificărilor climatice", a declarat Barack Obama, luni, în discursul rostit la Conferinţa părţilor pe tema schimbărilor climatice (COP26), aflată în curs în oraşul britanic Glasgow.

Fostul preşedinte american a salutat revenirea Statelor Unite în Acordul climatic de la Paris. „În pofida celor patru ani de ostilitate activă faţă de direcţia bazată pe date ştiinţifice a Administraţiei noastre federale, poporul american a reuşit să îndeplinească angajamentul iniţial privind Acordul Paris. Acum, dat fiind că preşedintele Biden şi Administraţia sa s-au realăturat Acordului, Statele Unite sunt implicate din nou şi sunt pregătite să asume un rol de lider", a adăugat Barack Obama, conform site-ului Axios.com.

Fostul lider de la Casa Albă a criticat pasivitatea Chinei şi Rusiei faţă de protejarea climei. „A fost descurajator în special să vedem că liderii unora dintre ţările care poluează cel mai mult, China şi Rusia, au refuzat chiar să participe şi la reuniuni, iar planurile lor naţionale reflectă ceea ce pare a fi o lipsă periculoasă a urgenţei", a subliniat Barack Obama, potrivit postului public de radio NPR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici