Barack Obama salută memoria lui Nelson Mandela, decedat în urmă cu un an

Preşedintele american, Barack Obama, salutat vineri memoria fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, decedat în urmă cu un an, subliniind că va rămâne o sursă de inspiraţie pentru generaţiile viitoare.

58 afișări
Imaginea articolului Barack Obama salută memoria lui Nelson Mandela, decedat în urmă cu un an

Nelson Mandela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În urmă cu un an, lumea a pierdut un lider a cărui luptă şi sacrificii ne-au inspirat, al cărui exemplu ne reaminteşte nevoia permanentă de compasiune, de înţelegere şi reconciliere şi a cărui viziune a promis o lume mai bună", a declarat, într-un comunicat, preşedintele american.

"Sper că vom avea timpul să descoperim în ce măsură viaţa noastră a fost inspirată de Mandela şi ce impact va avea asupra generaţiilor viitoare, inclusiv asupra generaţiilor viitoare de lideri", adaugă comunicatul.

Erou al luptei împotriva apartheidului, fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela a încetat din viaţă la 5 decembrie 2013.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici