Barack Obama se declară impresionat de Papa Francisc

Preşedintele american Barack Obama s-a declarat impresionat de Papa Francisc, într-un interviu difuzat miercuri seara de postul de televiziune CNBC.

328 afișări
Imaginea articolului Barack Obama se declară impresionat de Papa Francisc

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Discursurile Papei m-au impresionat. Nu pe o temă anume, ci pentru că este o persoană care trăieşte învăţămintele lui Hristos", a declarat Obama, întrebat în legătură cu retorica moderată a Suveranului Pontif argentinian.

Papa Francisc pare să aibă o "smerenie enormă, un enorm sentiment de empatie faţă de săraci. Şi de asemenea, este o persoană care, cred eu, se gândeşte în primul rând cum să îşi apropie oamenii, în loc să îi îndepărteze, să găsească ce este bun în ei", a adăugat el.

"Acest sentiment de iubire şi uniune pare să se manifeste nu numai în ceea ce spune, ci şi în ceea ce face. Şi din partea oricărui lider religios este o calitate pe care o admir", a conchis preşedintele Obama.

La 13 martie, după alegerea argentinianului Jorge Mario Bergoglio la conducerea Bisericii Catolice sub numele de Francisc, Obama i-a adresat "urări călduroase" "primului papă din Americi".

La 11 februarie, preşedintele Obama i-a mulţumit şi a declarat că se roagă pentru Papa Benedict al XVI-lea, la scurt timp după ce acesta a anunţat spre surpriza generală că renunţă la pontificat din cauza slăbiciunii fizice pe care o resimte.

Liderul american, ale cărui măsuri politice, în special în materie de contracepţie, au creat fricţiuni cu instituţiile catolice din Statele Unite, a mers o dată la Vatican la începutul primului său mandat, unde s-a întâlnit cu Benedict al XVI-lea în iulie 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici