Barack Obama se va întâlni marţi cu negociatorii israelieni şi palestinieni

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama va avea o reuniune, marţi, cu negociatorii israelieni şi palestinieni, a doua zi de la reluarea negocierilor de pace la Washington, a anunţat un oficial al Casei Albe.

75 afișări
Imaginea articolului Barack Obama se va întâlni marţi cu negociatorii israelieni şi palestinieni

Barack Obama se va întâlni marţi cu negociatorii israelieni şi palestinieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele se "întâlneşte cu principalii negociatori ai celor două tabere în această dimineaţă", a precizat acest oficial pentru AFP, sub acoperirea anonimatului.

Sursa citată nu a oferit detalii despre întâlnire, care nu figurează în programul oficial al preşedintelui SUA.

După trei ani de impas, negocierile directe israelo-palestiniene au fost reluate luni seară, la Washington, sub egida Statelor Unite. Israelul şi Autoritatea Palestiniană au convenit să poarte negocieri cel puţin nouă luni, conform Departamentului de Stat al SUA.

Barack Obama a salutat luni reluarea negocierilor israelo-palestiniene, apreciind că este vorba de un moment "promiţător" şi avertizând că cele două părţi vor avea de făcut "alegeri dificile".

"Partea cea mai dificilă abia urmează şi sper că atât israelienii, cât şi palestinienii vor aborda discuţiile cu bună-credinţă, cu determinare şi atenţie sporită", a declarat Obama.

La rândul său, ministrul israelian al Justiţiei, Tzipi Livni, emisarul ţării sale la negocieri, a anticipat că discuţiile vor fi "dificile şi problematice".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici