Barack Obama: SUA nu sunt şi nu vor fi niciodată în război împotriva islamului

Statele Unite nu sunt şi nu vor fi "niciodată în război împotriva islamului", a declarat, sâmbătă, preşedintele Barack Obama, cerându-le americanilor, într-o ceremonie care marchează nouă ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, să dea dovadă de toleranţă.

23 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: SUA nu sunt şi nu vor fi niciodată în război împotriva islamului

Barack Obama: SUA nu sunt şi nu vor fi niciodată în război împotriva islamului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După polemica declanşată de planurile unui pastor extremist de a arde exemplare ale Coranului, Obama a repetat că instigatorii atacurilor din 11 septembrie pot încerca să-i dezbine pe americani, însă aceştia nu vor ceda în faţa "urii şi a prejudecăţilor".

"Scripturile ne învaţă să renunţăm la amărăciune, resentimente şi furie, certuri şi insulte şi la orice altă formă de răutate", a spus el, în timpul unei scurte ceremonii desfăşurate la Pentagon.

"Ei pot încerca să provoace conflicte între credinţele noastre, dar, ca americani, nu suntem şi nu vom fi niciodată în război împotriva islamului. Nu o religie ne-a atacat în acea zi de septembrie, ci al-Qaida. Un grup jalnic de oameni care pervertesc religia", a adăugat Obama.

"Şi, aşa cum condamnăm intoleranţa şi extremismul în străinătate, respectăm esenţa noastră de ţară a diversităţii şi toleranţei", a spus preşedintele american care, înaintea ceremoniei de la Pentagon, s-a recules, la Casa Albă, la ora 8.46, ora la care, în 2001, un avion de linie a lovit primul dintre turnurile gemene de la World Trade Center din New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici