Barack Obama transmite salutări pelerinilor de la Mecca

Preşedintele Barack Obama a transmis, miercuri, salutări mulţimii de musulmani aflaţi în pelerinaj la Mecca şi a subliniat efortul depus de Statele Unite pentru ca această manifestare religioasă să nu genereze o pandemie de gripă A/H1N1.

131 afișări
Imaginea articolului Barack Obama transmite salutări pelerinilor de la Mecca

Barack Obama transmite salutări pelerinilor de la Mecca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barack Obama a anunţat, într-un comunicat, că soţia sa, Michelle, şi el doresc să transmită "cele mai bune urări tuturor celor care efectuează pelerinajul (Hajj) în acest an, precum şi musulmanilor care, în America şi în întreaga lume, sărbătoresc Aid al-Adha", sărbătoarea sacrificiului asociată pelerinajului.

"Ritualurile Hajj şi Aid al-Adha ne reamintesc de rădăcinile comune ale celor trei mari religii ale lumii şi ne readuc la Abraham", a afirmat el.

Barack Obama s-a declarat bucuros că în acest an Departamentul american al Sănătăţii a colaborat cu Ministerul saudit pentru a împiedica sau limita propagarea virusului A/H1N1 în timpul pelerinajului.

"Cooperarea în cadrul luptei împotriva virusului A/H1N1 este unul dintre mijloacele prin care administraţia pe care o conduc îşi poate respecta angajamentul asumat de a acţiona împreună cu partenerii atunci când avem interese comune", a afirmat Barack Obama care, după mandatul lui George W. Bush, a pledat pentru o nouă eră la nivelul relaţiilor între americani şi musulmani, într-un important discurs rostit la Cairo, la 4 iunie.

Sute de mii de credincioşi s-au îndreptat, miercuri, către Mecca pentru pelerinajul care constituie unul dintre pilonii Islamului. Peste două milioane dintre ei sunt aşteptaţi să participe la cel mai mare pelerinaj anual mondial, care va culmina joi cu adunarea credincioşilor pe Muntele Arafat, în apropiere de Mecca.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici