Barack Obama va efectua o vizită oficială în Kenya, ţara în care a trăit tatăl lui

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, va efectua o vizită oficială în Kenya în luna iulie, aceasta fiind prima deplasare, de la începerea mandatului, în ţara în care a trăit tatăl său, informează CBS News.

259 afișări
Imaginea articolului Barack Obama va efectua o vizită oficială în Kenya, ţara în care a trăit tatăl lui

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barack Obama va participa în iulie la Summitul Global al Antreprenoriatului, programat în Kenya, anunţă Preşedinţia Statelor Unite. În cursul vizitei oficiale, Obama se va întâlni şi cu lideri ai Kenyei.

Vizita din iulie este prima efectuată de Barack Obama, în calitatea de preşedinte, în ţara în care a trăit tatăl său. Obama a mai vizitat Kenya în 2006, când era senator.

De asemenea, este a patra vizită oficială pe care Barack Obama o face în Africa subsahariană.

Liderii Kenyei au fost dezamăgiţi, în 2013, când Barack Obama nu a putut opri la Nairobi, în contextul în care preşedintele kenyan Uhuru Kenyatta era acuzat de crime împotriva umanităţii.

Barack Hussein Obama senior, tatăl preşedintelui american Barack Obama, a fost un oficial guvernamental de rang înalt în Kenya. A decedat în anul 1982, la vârsta de 46 de ani, într-un accident rutier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici