Barack Obama va organiza, în 2016, un summit ONU pe tema crizei globale a refugiaţilor

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, intenţionează să organizeze un summit pe tema crizei globale a refugiaţilor, cu ocazia Adunării Generale ONU din 2016, programată în septembrie, informează site-ul cotidianului The Washington Post.

215 afișări
Imaginea articolului Barack Obama va organiza, în 2016, un summit ONU pe tema crizei globale a refugiaţilor

Barack Obama va organiza, în 2016, un summit ONU pe tema crizei globale a refugiaţilor (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"Anul 2015 a relevat, cu o claritate dureroasă, că sistemele noastre, abordările şi finanţarea în materie de refugiaţi sunt inadecvate", a declarat Samantha Power, ambasadorul SUA la Naţiunile Unite.

"Preşedintele Barack Obama va găzdui un summit, cu ocazia Adunării Generale ONU din 2016, pe tema modalităţilor de a oferi asistenţă zecilor de milioane de refugiaţi care fug de războaie şi de alte crize", a precizat oficialul american.

Potrivit estimărilor ONU, circa 60 de milioane de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele în ultimii ani, numărul fiind cel mai ridicat de după al II-lea Război Mondial.

În cursul anului 2015, peste un milion de imigranţi din Orientul Mijlociu şi din Africa au ajuns în spaţiul Uniunii Europene, distribuirea acestora generând disensiuni puternice între statele membre. De asemenea, iniţiativa Administraţiei Barack Obama de a primi în Statele Unite 10.000 de refugiaţi sirieni a stârnit polemici dure.

Summitul din 2016 se va concentra pe necesitatea oferirii de asistenţă refugiaţilor din Asia, Africa şi America de Sud, a precizat Samantha Power. "Din nefericire, lista refugiaţilor continuă să crească, iar comunitatea internaţională nu a avut capacitatea de a rezolva această problemă", a subliniat Samantha Power.

Înaintea summitului, programat în septembrie, Statele Unite vor continua să exercite presiuni asupra ţărilor, prin intermediul ONU, pentru intensificarea asistenţei destinate refugiaţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici