Barack Obama va susţine discursul despre Starea Naţiunii la 20 ianuarie

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, l-a invitat pe Barack Obama să susţină marţi, 20 ianuarie, discursul anual despre Starea Naţiunii, cu ocazia căruia preşedintele american îşi va prezenta agenda pe anul 2015.

118 afișări
Imaginea articolului Barack Obama va susţine discursul despre Starea Naţiunii la 20 ianuarie

Barack Obama va susţine discursul despre Starea Naţiunii la 20 ianuarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noul an va marca intrarea în funcţie a unui nou Congres şi oportunitatea de a ne continua munca pentru a construi o economie mai puternică şi pentru pregăti un viitor mai bun pentru ţara noastră", scrie, într-o scrisoare deschisă lui Obama, Boehner, un republican, una dintre vocile cele mai critice faţă de preşedintele american.

Discursul despre Starea Naţiunii urmează să fie susţinut în faţa unui Congres reînnoit, în care republicanii vor avea controlul în ambele camere ale acestuia datorită victoriei clare obţinute în cursul alegerilor de la începutul lui noiembrie, organizate la jumătatea mandatului.

Discursul despre Starea Naţiunii, susţinut în mod tradiţional la începutul anului de către preşedinte în faţa aleşilor Congresului, este un moment de vârf al anului politic american.

Ales în 2008 şi reales în 2012, Obama va părăsi Casa Albă în ianuarie 2017.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici