Bărbat prins în timp ce încerca să intre cu BENZINĂ într-o cunoscută biserică, la doar câteva zile după incendiul de la Notre-Dame | FOTO

Un american a fost reţinut, marţi, după ce a intrat în catedrala St. Patrick din New York cu două canistre cu benzină, lichid pentru brichete şi recipiente cu gaz butan, arată Departamentul de Poliţie din New York. Vestea vine la doar câteva zile după ce un incendiu a devastat catedrala Notre-Dame din Paris.

1317 afișări
Imaginea articolului Bărbat prins în timp ce încerca să intre cu BENZINĂ într-o cunoscută biserică, la doar câteva zile după incendiul de la Notre-Dame | FOTO

Bărbat prins în timp ce încerca să intre cu BENZINĂ într-o cunoscută biserică, la doar câteva zile după incendiul de la Notre-Dame

Poliţia a povestit într-o declaraţie de presă tot ce s-a petrecut la cunoscuta catedrală din New York, aflată pe Fifth Avenue, în centrul Manhattan.

”În timp ce a intrat în catedrală, a fost oprit de paznici, care i-au spus că n-are voie să intre în biserică cu canistrele. În acel moment, gazul a început să se scurgă pe podea şi el a început să fugă”, declară poliţia.

Angajaţii de la pază au mers apoi la ofiţerii anti-terorism, aflaţi în exteriorul bisericii, şi bărbatul a fost prins, arată Fox News.

”Ne-a declarat că avea combustibulul asupra lui pentru că maşina pe care o conducea nu mai avea benzină. Ne-am uitat la maşină şi am văzut că are suficient combustibil. În acel moment l-am reţinut pe bărbat. Este greu de spus care erau intenţiile lui, dar având în vedere cantitatea de lichid inflamabil pe care o avea asupra lui, am intrat la bănuieli”, mai arată poliţia.

Suspectul a mai avut în trecut mai multe probleme cu legea.

Catedrala St. Patrick este o emblemă a oraşului New York. Aceasta a fost construită în anul 1878 şi dispune de un sistem de stingere a incendiilor. Acoperişul edificiului religios este din lemn.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici