Bărbat suspectat de legături cu atentatorii din Paris, arestat de autorităţile algeriene

Un algerian, rezident în Belgia, a fost arestat de autorităţile algeriene care au descoperit că ar fi un apropiat al lui Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor teroriste de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi, relatează publicaţia Le Figaro.

534 afișări
Imaginea articolului Bărbat suspectat de legături cu atentatorii din Paris, arestat de autorităţile algeriene

Bărbat suspectat de legături cu atentatorii din Paris, arestat de autorităţile algeriene (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Autorităţile algeriene au anunţat duminică arestarea unui bărbat suspectat de legături cu atentatorii din Paris, fără a-i dezvălui public identitatea.

Potrivit cotidianului Le Soir din Algeria, este vorba despre Zouhir Mehdaoui, în vârstă de 29 de ani, un apropiat al lui Abdelhamid Abaaoud. Mehdaoui a părăsit Algeria în 2012 cu destinaţia Tunisia, a locuit temporar în Grecia şi apoi s-a stabilit în Belgia, unde s-a căsătorit cu o belgiancă.

Bărbatul a fost reţinut marţi, sub suspiciunea că "ar fi fost implicat în atentatele teroriste de la Paris din noiembrie", a precizat parchetul din Bejaia, provincie din nordul Algeriei.

Suspectul a fost plasat sub arest preventiv în oraşul Akbou, în provincia Bejaia, potrivit parchetului care anchetează şi "posibila sa apartenenţă la o grupare teroristă".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici