Barroso şi Putin au convenit asupra unor consultări tripartite pe tema asocierii Ucrainei cu UE

Liderii Ucrainei şi Rusiei, precum şi preşedintele Comisiei Europene, au convenit asupra unor consultări cu privire la situaţia din Ucraina, problema livrărilor de gaze ruseşti şi condiţiile aplicării Acordului de Asociere între Kiev şi Bruxelles, relatează agenţia RIA Novosti.

252 afișări
Imaginea articolului Barroso şi Putin au convenit asupra unor consultări tripartite pe tema asocierii Ucrainei cu UE

Barroso şi Putin au convenit asupra unor consultări tripartite pe tema asocierii Ucrainei cu UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, preşedintele José Manuel Barroso a avut discuţii telefonice, miercuri, cu Poroşenko şi, joi, cu Vladimir Putin.

"Am convenit să organizăm consultări între preşedinţii Rusiei, Ucrainei şi Comisiei Europene cu privire la Acordul de Asociere, livările de gaze şi situaţia politică" în Ucraina, informează comunicatul.

Potrivit documentului, detaliile vizând aceste consultări "vor fi discutate prin canale diplomatice".

Vladimir Putin şi José Manuel Barroso au discutat joi seara despre relaţiile dintre Rusia şi Uniunea Europeană, în contextul semnării de către Kiev a Acordului de Asociere cu UE, a anunţat serviciul de presă al Kremlinului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici