Bashar al-Assad, ACUZAT de Statele Unite că a folosit crematoriul pentru a şterge urmele ATROCITĂŢILOR în masă pe care le-a comis

Statele Unite au anunţat, luni, că guvernul sirian condus de Bashar al-Assad a construit un crematoriu de mari dimensiuni în apropierea temutei închisori militare Saydnaya, în încercarea de a ascunde atrocităţile în masă, informează CNN citând informaţii desclasificate recent de serviciile secrete americane.

2753 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad, ACUZAT de Statele Unite că a folosit crematoriul pentru a şterge urmele ATROCITĂŢILOR în masă pe care le-a comis

Bashar al-Assad, ACUZAT de Statele Unite că a folosit crematoriul pentru a şterge urmele ATROCITĂŢILOR în masă pe care le-a comis

Stuart Jones, secretar adjunct în exerciţiu al Biroului pentru Afaceri de Est din cadrul Departamentului de Stat al SUA, a prezentat dovezile într-o serie de fotografii şi a subliniat că Rusia, susţinător al preşedintelui Bashar al-Assad, nu face nimic pentru a opri atrocităţile comise de regimul sirian.

"Deşi numeroasele atrocităţi ale regimului sunt bine documentate, credem că construirea unui crematoriu este un efort de a ascunde amploarea atrocităţilor în masă care au loc în închisoarea Saydnaya", a spus Jones.

"Suntem îngrijoraţi de atrocităţile care au loc în Siria", cu "sprijinul aparent necondiţionat al Rusiei şi al Iranului", a sdăugat oficialul american.

Potrivit lui Stuart Jones, regimul sirian aflat la putere ar putea ucide până la 50 de deţinuţi pe zi la Saydnaya. 

De altfel, în luna februarie, Amnesty International a semnalat că mii de oameni au fost spânzuraţi la închisoarea siriană, situată la doar 45 minute în afara capitalei Damascului, într-o represiune secretă împotriva disidenţei.

Raportul Amnesty, "Human Ab slaughterhouse", arată că prizonierii sunt mutaţi în mijlocul nopţii din celulele lor sub pretextul că sunt transferaţi, fiind duşi la baza închisorii, unde sunt spânzuraţi. Prizonierii cel mai probabil nu îşi cunosc soarta până când nu simt funia în jurul gâtului, afirmă Amnesty.

Dovezile au fost prezentate de Statele Unite la doar o săptămână după întâlnirea de la Washington dintre Secretarul de Stat Rex Tillerson şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, întânire la care s-a discutat înclusiv pe tema  conflictului din Siria.

Tillerson "i-a explicat ferm lui Lavrov că Rusia deţine o influenţă enormă asupra lui Bashar al-Assad" şi trebuie să acţioneze pentru a o împiedica, a spus purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

"Pur şi simplu, crimele şi distrugerea s-au petrecut mult timp în Siria", a mai spus Nauert.


 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici