Bashar al-Assad se declară decis să continue lupta împotriva rebelilor

Preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a declarat miercuri decis să continue războiul împotriva rebelilor, cu ocazia unei vizite la un centru pentru persoanele strămutate în urma luptelor din apropiere de Damasc, anunţă presa locală.

142 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad se declară decis să continue lupta împotriva rebelilor

Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Statul va continua să lupte împotriva terorismului şi a teroriştilor care au făcut ca cetăţenii să-şi părăsească locuinţele şi au comis crime îngrozitoare", a declarat Assad, în condiţiile în care conflictul care devastează Siria, provocând peste 140.000 de morţi, intră sâmbătă în cel de-al patrulea an.

De la începutul conflictului, declanşat la 15 martie 2011 de proteste paşnice, care, în urma reprimării, s-a transformat într-un conflict armat, regimul Assad îi consideră "terorişti" pe insurgenţii care încearcă să-l îndepărteze de la putere.

Preşedintele Assad a vizitat miercuri dimineaţă centrul pentru persoanele strămutate de la al-Dueir, din oraşul Adra, situat în provincia Damasc, potrivit posturilor de televiziune locale şi agenţiei Sana. El a "verificat situaţia persoanelor strămutate, le-a ascultat problemele şi s-a informat în legătură cu condiţiile în care trăiesc" în acest centru, potrivit presei siriene.

"Statul va continua să asigure nevoile esenţiale ale persoanelor strămutate până la revenirea în locuinţele lor", a declarat preşedintele Assad.

O fotografie postată pe contul oficial de Twitter al preşedinţiei îl arată pe şeful statului stând de vorbă cu femeile şi copiii din centrul pentru persoanelor strămutate.

Oraşul Adra, situat la nord-est de capitala siriană, a fost scena luptelor între rebeli şi forţele regimului, care au lansat în decembrie o amplă ofensivă pentru alungarea insurgenţilor din această zonă.

Ultima apariţie publică a preşedintelui sirian datează din ianuarie, când a participat la o rugăciune într-o moschee din Damasc.

Preşedintele Bashar al-Assad declara în ianuarie că sunt "şanse mari" să candideze pentru un nou mandat la alegerile prezidenţiale prevăzute pentru luna iunie, în pofida războiului care face ravagii în Siria.

Potrivit cifrelor publicate de ONU, aproape 2,5 milioane de sirieni, dintre care 1,2 milioane de copii, au părăsit Siria şi s-au refugiat în principal în ţările învecinate, în timp ce 6,5 milioane de persoane şi-au abandonat locuinţele pe teritoriul sirian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici