Baza românească din Mali, lovită de furtuna Haboob

  • Militarii forţelor aeriene din misiunea ONU din Mali au prezentat imagini spectaculoase cu o furtună de nisip ce a lovit baza, seara trecută.
  • România participă, timp de un an, la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA)
964 afișări
Imaginea articolului Baza românească din Mali, lovită de furtuna Haboob

Baza românească din Mali, lovită de furtuna Haboob

Militarii forţelor aeriene Carpathian Pumas, dislocaţi în misiunea ONU din Mali, au prezentat imagini spectaculoase cu o furtună de nisip ce a lovit baza, seara trecută.

Aceştia spun că fenomenul meteorologic este specific zonelor deşertice şi este cunoscut ca "Haboob", un cumul de furtuni de nisip de mare amploare.

Furtuna poate fi detectată doar cu 30 de minute înainte, astfel încât meteorologii militari din baza din Mali trebuie sa urmărească permanent evoluţia stării vremii şi fronturile în formare.

Norul uriaş de praf poate avea o lăţime de până la 100 de km, poate atinge înălţimi de 1.500 m şi reprezintă un pericol, deoarece vizibilitatea atinge pragul minim foarte rapid, afectând astfel siguranţa zborului, iar depunerile de praf şi nisip corodează tehnica,” ne-a informat forţele aeriene.

Sursă foto: SMFA/Lt. Mirela Vîţă

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici